Hoe gaat een catwalkshow in zijn werk?

Voordat de echte catwalkshow van start gaat, moeten de modellen al een ruime tijd van tevoren aanwezig zijn. Dit kan oplopen tot misschien wel zes tot zeven uur. Als model moet je dus veel geduld hebben om deze uren door te komen want het meest bestaat uit wachten. Daarnaast kan het ook goed voorkomen dat er tegen het moment van de catwalkshow er veel stress achter de schermen is. Als model moet je ook hier mee om kunnen gaan. Het is hierbij belangrijk dat jij als model bent op de plek waar je hoort te zijn en niet je eigen ding gaat doen.

Visagie

De visagie heeft voor een catwalkshow veel modellen waarvan de makeup en het haar moet worden gedaan. Hiervoor wordt veel tijd ingecalculeerd omdat dit secuur en volgens de afgesproken richtlijnen moet gebeuren. Daarnaast zijn er vaak veel modellen aanwezig die bij de visagie moeten komen. Het meeste personeel van de visagie heeft wel ervaring met de hoge druk die op hun ligt en daarom kunnen zij nog relatief snel werken om een model catwalk-ready te krijgen. Als model heb jij de verantwoordelijkheid om optijd bij de visagie klaar te staan en goed mee te werken.  

Doorpassen

Naast de visagie moet natuurlijk ook de kleding worden doorgepast. Het doorpassen is de laatste keer voor de officiële show dat de modellen nog even hun kleding passen. Hier wordt er gekeken of er nog eventuele laatste aanpassingen moeten worden gedaan zodat de kleding op de catwalk perfect zit. Modellen moeten op tijd bij de doorpas afspraak zijn omdat de doorstroom dan niet wordt belemmerd. Als model ben je dus medeverantwoordelijk voor hoe snel alles verloopt achter de schermen. 

Terug naar overzicht