Hoe werkt een fotoshoot?

Vaak wordt een fotoshoot begonnen met een kleine kennismaking. Hierbij wordt de spanning voor de meeste modellen een beetje weggenomen. Na deze kennismaking wordt het model vaak in de visagie gezet. Wanneer er geen visagie aanwezig is, is dit van tevoren gecommuniceerd en moet het model zorgen voor zijn of haar eigen makeup en haar. Direct na de visagie wordt er begonnen met het maken van de foto's om zo min mogelijk tijd te verliezen.

Poseren

Het model mag een paar poses van zichzelf laten zien en er worden genoeg foto's gemaakt. Meestal wordt er begonnen met natuurlijke en eenvoudige poses. Later in de fotoshoot, wanneer jij als model je meer op je gemak voelt, kan je altijd nog overgaan naar moeilijkere poses. Eventueel kan je jezelf ook nog omkleden om foto's te krijgen met een andere outfit. Dit wordt allemaal geregeld in overleg met de opdrachtgever. Het kan namelijk zijn dat jij als model heel veel verschillende outfits moet dragen en te laten fotograferen. Maar het kan ook zo zijn dat je maar een outfit moet showen voor op de foto's. 
Wanneer de fotograaf zelf nog leuke ideeën heeft voor poses zal hij of zij dit vaak wel aankaarten. Maar er zijn ook veel fotografen die vinden dat deze verantwoordelijkheid bij de modellen ligt en deze geven dus meestal geen concrete tips voor poses.

Na selectie

Uiteindelijk wordt er een selectie gemaakt van de mooiste foto's en worden deze verder bewerkt om nog mooier te maken. Er wordt onder andere een lenscorrectie toegepast en alle oneffenheden op de huid van de modellen worden weggehaald.

LET OP! Niet alle fotografen hebben dezelfde werkwijze, het kan zijn dat een of meerdere dingen afwijken van wat er op ModelMusthaves staat.

Terug naar overzicht