Onmisbare kleding voor modellen

Als model moet je er altijd netjes en representatief uitzien. Dit kan door middel van een paar basisitems in je kledingkast. Deze zijn ook belangrijk om bijvoorbeeld mee te nemen naar casting calls en fotoshoots, wanneer dit gevraagd wordt.

De Little Black Dress

De Little Black Dress is werkelijk voor bijna alle gelegenheden te dragen. Het is een hele veelzijdige jurk. Daarnaast is het te combineren met accessoires waardoor het elke keer een andere uitstraling krijgt. Zorg er dan voor dat je als model altijd een passende LBD in je kast hebt hangen.

Een witte blouse

Een witte blouse is zeer veelzijdig omdat het casual staat op een jeans. Daarnaast kan je het ook dragen naar een zakelijke afspraak wanneer je het combineert met een kokerrok of iets in die trant. Het enige nadeel aan een witte blouse is dat je er heel snel makeup of andere vlekken op ziet. Daarom moet je met een witte blouse extra oppassen met je omgeving.

Leren jasje

Een leren jasje kan met veel dingen worden gecombineerd. Het is handig als tussenjasje wanneer het te koud is voor een zomerjas en te warm is om een winterjas aan te doen. Daarnaast kan een leren jasje een outfit een stoere twist geven.

(Zwarte) pumps

Pumps zijn de meest tijdloze schoenen met hak die bestaan. Het is daarom er belangrijk dat je een paar mooie pumps in je kast hebt staan. Je kan deze tijdens allerlei soorten gelegenheden aan. Hakken laten je benen langer en dunner lijken dus hoe hoger, hoe beter! Maar het is wel belangrijk dat je goed kan lopen op de hakken. Dus als je de echt hoge hakken niet aan kan, zet jezelf dan niet voor gek en kies voor een pump met een lagere hak.

Jeans

Jeans zijn al jaren niet meer uit het straatbeeld te denken en zijn daarom een musthave voor je garderobe. Belangrijk aan je jeans is dat ze goed bij je figuur passen en alle sterke punten goed uit laten komen. Voor een goede kwaliteit betaal je nu eenmaal wat meer maar bij jeans is dat zeker de investering waard. Dit omdat jeans met een goede kwaliteit erg lang mee gaan.

Een blazer

Een blazer kan elke look een andere uitstraling geven. Je moet er wel zeker van zijn dat de blazer goed bij je figuur past. De kleur kan je het beste zo neutraal mogelijk houden zodat je blazer bijna overal op past. Een blazer geeft over het algemeen een redelijk zakelijke look maar met een basic shirtje en een spijkerbroek kan hij ook heel casual overkomen.

Basic shirtjes

Basic shirtjes zijn erg belangrijk in een garderobe aangezien ze bijna overal bij passen en ze ook elke dag wel gedragen kunnen worden. Veel modellen kiezen ervoor om de goedkoopste basic shirtjes te halen. Toch is dit niet altijd zo verstandig omdat deze heel snel verslijten. Ze zijn dus snel aan vervanging toe.

Terug naar overzicht