Voeding tips

Om als model op gewicht te blijven moet je goed op je voeding letten en blijven letten. Hoe doen de echte topmodellen dit? Hier worden jou alle tips gegeven om zo goed mogelijk op je voeding en gewicht te letten.

Drink voldoende water

Water drinken is essentieel om op gewicht te blijven. Wanneer je uitdroogt kan dit een groot effect hebben op je spijsvertering. Het kan uiteindelijk zelfs leiden tot een gewichtstoename. Hou je niet zo van gewoon water? Probeer dan kokoswater of water met wat citroen erin. Dit geeft hetzelfde effect maar het smaakje is toch anders.

Eet kleine porties

Voor modellen is het erg belangrijk om wel te blijven eten. Hier krijgen ze energie van zodat zij hun drukke dag door kunnen komen. Maar modellen letten wel altijd op het feit dat ze in kleine porties eten. Zo blijft de bloedsuikerspiegel redelijk stabiel. Tips voor deze kleine porties zijn bijvoorbeeld stukken fruit of groente of verschillende noten en zaden. Deze vullen door de vezels die zij bevatten en er zitten weinig calorieën in.

Gemakkelijk en lekker: smoothies!

Smoothies zijn een gemakkelijke manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Je moet wel erg opletten welke smoothies je precies drinkt omdat niet iedere smoothie de juiste voedingsstoffen bevat. Kies daarom vaak voor groene smoothies met veel groene groenten daarin verwerkt. Deze bevatten de meeste voedingsstoffen en helpen je bij een uitgebalanceerd dieet.

Vermijd dierlijke producten

Modellen proberen zo veel mogelijk het eten van kaas en andere zuivel en vlees te vermijden. De reden hiervoor is dat het minder goed is voor de huid dan bijvoorbeeld groenten. Je krijgt er sneller puistjes van en het kan in sommige gevallen ook gezondheidsproblemen met zich meebrengen. 

Terug naar overzicht