The Model Experience

The Model Experience is een workshop voor beginnende modellen die verschillende aspecten van het model zijn leren. Daarnaast kunnen zij tijdens The Model Experience bij een professionele fotograaf foto's laten maken die zij kunnen gebruiken voor hun portfoliostart. De foto's zijn in het bezit van het model en niet van de fotograaf, het model mag de foto's dus overal voor gebruiken.

Dagindeling

De modellen beginnen met een gezellige ontvangst waarbij de modellenwereld wordt uitgelegd. Hierbij worden er onder andere verschillende begrippen uitgelegd die erg belangrijk zijn om te kennen als een model. Voorbeelden van deze begrippen zijn castings, casting calls en callbacks.

Na de uitleg is er een catwalktraining van ongeveer twee tot tweeënhalf uur waar er door een professionele catwalk coach wordt gekeken naar de houding en looptechniek van een model. Hier wordt feedback op gegeven zodat het model zichzelf kan verbeteren. Daarnaast wordt er een speciaal onderdeel van catwalk lopen aangeleerd, namelijk gezamenlijk catwalk lopen met collega's.

Na de intensieve catwalktraining is er een moment om te rusten en te genieten van een geheel verzorgde lunch.

Vervolgens wordt er een makeup workshop gegeven waarbij de modellen leren om zichzelf te voorzien van goede makeup. Dit is nodig omdat er niet overal visagie aanwezig is en een model er wel representatief uit moet zien.

Als laatste is er een fotoshoot met een professionele fotograaf. Deze fotograaf heeft veel vakkennis en zorgt er dus voor dat ieder model de juiste begeleiding krijgt om als resultaat de mooiste foto's te krijgen.

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over wat The Model Experience inhoudt? Dan kan je naar de site  van The Model Experience. Hier zijn onder andere ook de verschillende data en locaties te vinden wanneer en waar The model Experience wordt gehouden.